طراحی نما ترکیبی چیست؟

همانطور که می دانید طراحی نما از مهم ترین بخش های طراحی های ساختمانی است. جلوه ی بیرونی ساختمان شما و جایی که اولین نگاه مخاطبان را جلب می کند، نمای ساختمان است. در طراحی نما سبک های مختلفی وجود دارد که قبلاً توضیح داده شده است. امروز سیتاک به توضیح طراحی نما ترکیبی پرداخته و قصد دارد خصوصیات این نوع طراحی نما را بیشتر توضیح دهد.

طراحی نما ترکیبی چیست؟
طراحی نما ترکیبی

در طراحی نما ابتدا طرح و سبک اهمیت دارد. اینکه شما بر طبق ضوابط شهرداری می خواهید از چه سبکی برای طراحی نما بهره ببرید. شهرداری تهران در بعضی مناطق اجازه استفاده از برخی سبک ها را نمی دهد. به عنوان مثال در منطقه ۳ شما نمی توانید طراحی نما کلاسیک را برای ساختمان خود اجرا کنید. مگر اینکه در محله شما بیش از ۶۰ % ساختمان ها از سبک طراحی نما کلاسیک استفاده کرده باشند. طراحی نما مدرن نیز به همین صورت است. شما از تلفیق چند متریال و ایجاد سبکی جدید در طراحی نما مدرن سود خواهید برد. طراحی نما ترکیبی نیز همین روال را دنبال می کند. شما ابتدا مشخص کنید که کدام سبک مورد نظرتان است و سپس بررسی کنید سبک مورد نظر شما مورد تایید شهرداری نیز هست یا نه.

طراحی نما ترکیبی چیست؟
طراحی نما ترکیبی

طراحی نما ترکیبی چیست؟

از ترکیب چند متریال در کنار یکدیگر به گونه ای که هماهنگی بصری و ترکیب اصلی طرح حفظ شود، طراحی نما ترکیبی گفته می شود. طراحی نما ترکیبی به شما اجازه می دهد تا با خطوط مستقیم و منحنی کار کنید. با هر نوع خط الرسمی طراحی نما را انجام دهید و متریال ها را ترکیب کنید. یادتان باشد طراحی نما به صورت ترکیبی دارای حساسیت بیشتری است. از این رو نباید طرح را خیلی شلوغ طراحی کنید. یکی از خصیصه های طراحی نما ترکیبی استفاده همزمان از ۲ یا چند متریال است. همچنین دست طراح در این نوع طراحی بسیار بازتر است و می تواند به کمک خلاقیت طرحی جدید و خاص را ارائه دهد.

طراحی نما ترکیبی چیست؟
طراحی نما ترکیبی

خصوصیات طراحی نما به صورت ترکیبی:

معمولاً این نوع سبک در طراحی نما دارای طرفداران خاص خود می باشد. بدلیل اینکه طراح با استفاده از ترکیب سبک های مختلف مانند کلاسیک و مدرن می تواند طراحی نما را انجام دهد. این راحتی کار در طراحی نما باعث بوجود آمدن محبوبیت این سبک شده است. از دیگر خصیصه های طراحی نما ترکیبی می توان به بهره بردن از برآمدگی ها و فرورفتگی های سبک کلاسیک و همچنین ترکیب رنگ ها در طراحی نما مدرن اشاره کرد. شما می توانید طراحی نما را فقط به وسیله خلاقیت انجام دهید. فقط بادتان باشد در این نوع طراحی بحث هماهنگی متریال ها و همچنین نظم بصری بسیار دارای اهمیت است. چه بسا که یکی از مواردی که برای تایید در شهرداری مهم است همین نظم بصری و هماهنگی عناصر در طراحی نما ترکیبی است.

طراحی نما ترکیبی چیست؟
طراحی نما ترکیبی

برای چه ساختمان هایی از سبک ترکیبی استفاده کنیم؟

معمولاً ساختمان هایی با کاربری مسکونی و اداری می توانند از این نوع طراحی استفاده کنند. اگر دقت کرده باشید در تهران بیشتر ساختمان ها به سمت طراحی نما مدرن کشیده شده اند. تفاوتی که طراحی نما مدرن با سبک ترکیبی دارد این است که شما حجم را در طراحی نما ترکیبی خواهید داشت. در نورپردازی ساختمان های مسکونی نیز طراحی نما ترکیبی بیشتر جای کار دارد. هر چند که شما با نورپردازی می توانید تمام سبک های طراحی نما را پوشش دهید. فقط باید دقت داشته باشید که نورپردازی بر طبق اصول طراحی انجام شود. اصولی که شما در طراحی نما برای ساختمان خود رعایت کرده اید یا از طراح خود خواسته اید. ساختمان های اداری با طراحی نما ترکیبی که از متریال های چوب و سنگ تشکیل شده باشد، شکل و شمایلی اداری تر پیدا می کنند. در واقع می توان متریال اداری را در طراحی نما ترکیبی سنگ و چوب دانست.

طراحی نما ترکیبی چیست؟
طراحی نما ترکیبی

گروه مهندسی آپاروف مشاور، طراح و مجری انواع سبک در طراحی نما است.