
- فروردین 7, 1399
- آپاروف
- 1153 مشاهده
فهرست
طراحی نما
همانطور که می دانید طراحی نما به زمان گرفتن جواز ساخت انتقال پیدا کرده است. شما می بایست همراه با دیگر نقشه های ساختمانی طراحی نمای ساختمان خود را به شهرداری ارائه دهید. و تایید آن را به همراه تایید دیگر نقشه ها اخذ کنید.
طراحی نما از این رو اهمیت بسیار دارد چون ماهیت ساختمان شما را نمایان می کند. جذابیت بصری ملک شما وابسته به طرحی است که در نمای ساختمان خود اجرا می کنید. این طراحی همواره می بایست با دیگر ساختمان های مجاور شما همخوانی و هماهنگی داشته باشد. ضمن اینکه شما می خواهید زیباترین طرح ممکن را برای نمای ساختمان خود داشته باشید. طراحی نما همینطور که می بایست طبق ضوابط شهرداری انجام شود باید اجرایی نیز باشد.
یادتان باشد گروه مهندسی آپاروف علاوه بر اعمال نظر و سلیقه شما جهت طراحی نما، تاییدیه شهرداری منطقه و همچنین محاسبات فاز ۲ را نیز برایتان انجام می دهد. پکیج طراحی نما در سیتاک شامل طراحی اولیه، طراحی سه بعدی و نقشه فاز ۲ اجرایی است. آپاروف با داشتن نمونه کارهای متعدد در کل مناطق تهران شایسته ترین طرح را برای نمای ساختمان شما پیشنهاد می دهد.
انواع طراحی نما
-
طراحی نمای کلاسیک
-
طراحی نمای مدرن
-
طراحی نمای تلفیقی
توجه داشته باشید طرح نمای شما از هر نوعی که باشد می بایست به تایید شهرداری منطقه برسد. از اوایل سال ۱۳۹۴ تایید طراحی نما در شهرداری به زمان گرفتن جواز ساخت منتقل شد. و شما در همان ابتدا باید طرح مورد نظر خود را آماده و به شهرداری ارائه دهید. کمسیون نما تشکیل می شود و با توجه به ضوابط که رعایت اصول فرهنگی، اقلیمی، ایمنی جزئی از آنهاست طرح شما بررسی و در نهایت تایید می شود.

طراحی نما کلاسیک
طراحی نما کلاسیک یا نمای رومی همانطوری که از اسمش پیداست از سالهای قبل رواج داشته است. و آمیختگی این نوع نما با هنرهای معاصر ایران و روم باعث محبوبیت نمای کلاسیک شده است. هنرهای سنتی و ریشه دار اروپا مانند مجسمه سازی، پیکر تراشی، سنگ تراشی، منبت کاری و گچ بری نقوش به زیبایی دوچندان نمای کلاسیک کمک بسیاری کرده است.
طراحان با الهاماتی که از هنرهای یادشده میگیرند معمولاً نما را با ستون های بزرگ طراحی می کنند. این نوع نما به صورت خط های موازی و دارای هارمونی هندسی طراحی می شود. بدلیل استفاده از انواع سنگ های ساختمانی (سنگ تراورتن) که در رنگ ها و طرح های مختلف می باشد، دست طراح باز است تا بهترین و بروزترین طرح نمای کلاسیک را به شما ارائه دهد. یکی دیگر از خواص نمای رومی سیمانی که در مسکن مهر شاهد اجرای فراگیر آن بودیم، قابلیت رنگ پذیری این نوع نما است. شما می توانید از رنگ های قابل شستشو استفاده کنید که بدلیل ارزانی آن و قابل تغییر بودنش تنوع خاصی به نمای شما می دهد.
نمای سیمانی معمولاً در نمای پشتی ساختمان استفاده می شود. نمای اصلی با سنگ های ساختمانی که در عرض ۴۰ سانتی متر برش خورده اند تزیین می شود. استفاده از تاج و سرستون در نمای کلاسیک یکی دیگر از خاصیت های این نما است. که کاملاً سلیقه ای طراحی و اجرا می شود. شما می توانید هر طرحی را به عنوان تاج و سر ستون اجرا نمایید به شرطی که هماهنگی میان این عناصر و بدنه ی نما را در نظر بگیرید. نمای کلاسیک از استحکام زیادی برخوردار است. سالهای سال دوام نما را تضمین می کند و این بدلیل استفاده ار سنگ های ساختمانی است که از سنگ طبیعی برش خورده و آماده می شود.

طراحی نما مدرن
این نوع طراحی با توجه به آخرین دستاوردهای اجرایی در طراحی نما جای خود را باز کرده است. توجه به سبک جدیدی از طراحی که با متریال های مختلف و متنوعی انجام میگیرد، امروزه بیشتر در کانون توجه طراحی نما قرار دارد.
برای طراحی نما مدرن به نکات زیر توجه کنید:
-
در طراحی نما به شیوه مدرن نوع کاربری ساختمان شما بسیار مهم است. هرچند که توجه به طراحی نما اغلب سلیقه ای است. اگر ساختمان شما به منظور اداری و استفاده اداری طراحی شده است نمای کامپوزیت میتواند بسیار مفید واقع شود. و تاثیر بسیاری در دیده شدن ساختمان شما داشته باشد.
-
همچنین نمای شیشه در طراحی نما یا همان کرتین وال میتواند ویژگی هایی که طراح به آنها دقت کرده است را نمایان کند. در طراحی با کامپوزیت شما میتوانید برجستگی ها و فرورفتگی های زیادی را در نما خلق کنید که به زیبایی دوچندان نما کمک شایانی می کند.
-
در طراحی نمای شیشه ای نیز بازتاب و شکست نور است که به زیبایی ساختمان و نمای شما کمک می کند. بنابراین دقت کنید کدام نما برای کدام کاربری از ساختمان مناسب تر است.
-
توجه به موقعیت مکانی ساختمان نیز تاثیر بسیاری در انتخاب دقیق سبک طراحی نما دارد. اگر ملک شما در گذر خیابان واقع است. با ملکی دیگر که در کوچه ای با عرض کمتر قرار گرفته تفاوت دارد. معمولاً نمای اصلی ساختمان ویژه ساختمان های اداری که در گذر خیابان اصلی واقع شده است از نمای مدرن استفاده می کنند.
-
توجه به تابلو خور بودن نمای ساختمان اداری نیز بسیار اهمیت دارد. بنابراین قبل از اخذ جواز ساخت به این نکته دقت کنید. که کاربری ساختمان شما نقش مهمی در روند ساخت و طراحی نقشه ها و همچنین طراحی نما دارد.

طراحی نما تلفیقی
طراحی نما در ساختمان شما بیشتر به سلیقه شما مربوط می شود تا مباحث فنی. دانستن این نکته که کدام نوع از انواع طراحی نما به نزدیک شدن نمای شما کمک بیشتری می کند لازم است. داگر می خواهید نمایی داشته باشید که سالها برای شما دوام داشته باشد و در عین حال از زیبایی بصری خاصی برخوردار باشد صرف نظر از شرایط آب و هوایی به دنبال طراحی نما به صورت تلفیقی خواهید رفت. این نوع طراحی در ایران از اوایل سال ۱۹۹۸ میلادی آغاز شد. ولی از گذشته های دور در سبک معماری سنتی ایران بوده است. این نوع از طراحی علاوه بر باز گذاشتن دست طراح در اعمال سلیقه شخصی خود میتواند با تلفیق چند نوع متریال منظور های مختلفی را برای بیننده تشریح کند.

نمای تلفیقی در ساختمان های اداری و تجاری
طراحی نما تلفیقی بیشتر در ساختمان های اداری و تجاری دیده شده است. جایی که نمای کامپوزیت را با نمای شیشه ترکیب کرده یا از سنگ و نمای کامپوزیت همزمان استفاده شده است. در این نوع طراحی تقریباً تمام متریال برای نما کاربرد دارد. وابسته به شرایط جغرافیایی محل اجرای نما میتواند از سنگ های ساختمانی، نماهای آجری، نمای شیشه ای، نمای کامپوزیت، نمای چوبی. و در واقع ترکیبی مناسب از همه ی این متریال ها استفاده کرد تا زیبایی و خلاقیت را یکجا پدیدار کرد.
معمولاً طراح نما آشنایی به سبک های زیبایی شناختی اسلامی و ایرانی دارد. فقط کافیست برداشت خود را از نمای آینده ساختمان خود به طراح ارائه دهید. تا بتواند به کمک نرم افزارهای ساخت سه بعدی نمای شما را آماده سازی کند و بعد از تایید نهایی از جانب شما وارد مرحله طراحی شود. به طراح نمای خود اعتماد کنید تا بتواند نمایی را طراحی کند که مطلوب شما باشد.
طراحی نما به صورت تلفیقی دارای موج هایی است که به زیبایی نمای ساختمان شما کمک میکند. البته می توانید نمای تلفیقی را به صورت ساده طراحی کنید و در بخش هایی از سطح نما از متریال هایی استفاده کنید. که جلوه بهتری را برای کاربری ساختمان شما در بر داشته باشد.

خدمات گروه مهندسی آپاروف در طراحی نما
-
مشاوره رایگان و بازدید
-
تهیه نقشه نما
-
طراحی ۳ بعدی
-
محاسبات فاز۲
-
اخذ تاییدیه از شهرداری
-
اجرای نما
همانطور که میدانید هماهنگی در طرح های نما برای ساختن و شکل دهی نماهای شهری بسیار حائز اهمیت است. از این رو شهرداری ها در شهرهای بزرگ که مرجع رسیدگی به امور نماها و زیبایی های بصری شهر هستند ضوابط خاصی را برای انواع طراحی نما در شهر تهران در نظر گرفته اند.
آپاروف از مشاوره در طراحی نما به همراه محاسبات فاز ۲ اجرایی و همچنین اخذ تاییدیه از شهرداری در کنار شماست. یکی از خصوصیاتی که آپاروف را نسبت به رقبا متمایز می کند، بحث اجرایی بودن طرح هایی است که در اختیار شما می گذارد. طراحی نما در آپاروف توسط تیم طراحی انجام می شود و توسط مدیر بخش فنی نظارت می شود. با توجه به سوابق اجرایی مدیر فنی، این اطمینان وجود دارد که طرح های آپاروف اجرایی است.
معمولاً در اجرای نما از ابتدای بحث نوسازی ساختمان کار آغاز می شود. در این مرحله بعد از درخواست شما و بررسی در قسمت فنی و مهندسی آپاروف نقشه اولیه نما را طبق استاندارد های روز، عرف منطقه جغرافیایی، ضوابط شهرداری و سلیقه شما طراحی می شود. پس از تایید شما این نقشه به شهرداری ارسال می شود تا پس از بررسی در کمسیون نما تایید شود.
اجرای نما
اجرای نما با ملات سیمان به دلیل اینکه ساختمان ها از تراز برخوردار نمی باشند بیشتر استفاده می گردد. اجرای نما در این روش کندتر از سایر اجرای نما ها می باشد. در اجرای نما به روش سیمان، نخاله و ضایعات ساختمانی ایجاد خواهد شد. اما اگر بخواهیم به ویژگی اجرای نما با روش سیمان بپردازیم باید اشاره کنیم که پیوند نما و بدنه توسط سیمان باعث استحکام ساختمان می گردد. اجرای نما به روش سیمان نیاز به محاسبات مهندسی ندارد و با استادکار تنها قابل انجام می باشد.
اجرای نما به روش چسب نیازمند مطالعات مهندسی می باشد. این چسب قابلیت الاستیک دارد و قابلیت جذب حرکات قطعه کار شده و زیر سازی را دارد. در اجرای نما به روش چسب بهتر است که دیوار با پلاستر سیمانی اجرا گردد. چسب باید کاملا در پشت قطعه کار شده قرار گیرد و هیچ قسمتی خالی نماند. در اجرای نما به روش چسب باید اشاره گردد که بندکشی باید به گونه ای باشد که از نفوذ آب جلوگیری کند. اجرای نما به روش سیستم نمای خشک، در این مدل اجرای نما برای اتصال اجزای نما از تجهیزات فلزی مانند ریل، پیچ و … استفاده می گردد. مزایای استفاده از اجرای نما به روش سیستم خشک عبارت است از
-
اجرای نما و عایق بندی صوتی
-
عدم نیاز به کارگر حرفه ای
-
اجرای نما و سرعت اجرای بالا
-
عدم ایجاد ضایعات ساختمانی
-
کاهش اتلاف انرژی در اجرای نما به روش سیستم خشک
-
مناسب برای ساختمان های مرتفع
